Vet klinika Vilniuje: nelaukite, kol augintinis susirgs

Vet klinika VilniujeMūsų augintiniai tampa šeimos nariais, geriausiais draugais ir kasdieniu džiaugsmu, tačiau reikia nepamiršti ir rūpesčio. Katės ir šunys serga kaip ir žmonės, tačiau jie patys negali nueiti pas gydytoją, pasidaryti tyrimų, galų gale, pasisakyti, kad prastai jaučiasi. Gyvūnų sveikata turi rūpintis jų šeimininkai, tačiau paieškos frazė „vet klinika Vilniuje“ kompiuterio ekrane dažnai atsiranda per vėlai. Deja, veterinarai pastebi, kad labai dažnai jų pacientai pas juos patenka jau su įsisenėjusiomis sveikatos problemomis. Tuomet ir padėti sudėtingiau, ir gydymas brangiai kainuoja, o skaudžiausia supratus, kad gyvūnas jau labai ilgai prastai jautėsi ir kentėjo.

Stebėkite savo augintinius

Žinoma, kuomet gyvūnėlis pasidaro vangus, neėda, iškart suprantame, kad jis negaluoja. Bet veterinarai pataria atkreipti dėmesį į augintinio elgesį kasdien. Jeigu augintinis mažiau ėda ar negeria vandens, rečiau tuštinasi, stipriau šeriasi – visa tai gali būti negalavimų požymiai. Ir tokių pokyčių negalima ignoruoti. Gyvūnas negali pasakyti, kad kažkaip negerai jaučiasi, todėl ši atsakomybė tenka jo šeimininkui. Veterinarai pataria pastebėjus pokyčius gyvūno elgsenoje neatidėlioti ir kreiptis pas profesionalus iškart.

Sveika gyvensena ne tik žmonėms

Reikia pabrėžti, kad ne tik žmogui yra reikalingi sveikos gyvensenos principai. Jeigu pirkdamas sau maistą žmogus nepamiršta, kam yra alergiškas, kokių produktų netoleruoja, tai augintinių mitybai skiriama daug mažiau dėmesio. Kai kurie žmonės netgi neperka specialaus ėdalo, manydami, kad jų šuniukui ar katinui kuo puikiausiai tinka likučiai nuo žmogaus pietų. Bet gyvūnams taip pat reikalinga pilnavertė mityba, vitaminai, mineralinės medžiagos. Mūsų augintiniai gali turėti lėtines ligas, sutrikusią virškinimo sistemą ir pan. Ir žinant šiuos niuansus, galima parinkti tinkamą ėdalą, papildus, kad augintinis jaustųsi gerai ir būtų sveikas.

Profilaktika tiesiog būtina

Profilaktiniai vizitai pas veterinarą augintiniui turbūt net svarbesni nei pačių žmonių kasmetinis sveikatos patikrinimas. Dėl tos pačios priežasties, kad gyvūnas negali pasakyti, kad prastai jaučiasi. Skiepai, kraujo tyrimas, veterinaro apžiūra bent kartą per metus tikrai padės tinkamai rūpintis augintiniu, laiku užkirsti kelią sveikatos sutrikimams. Žinoma, gyvūnai, kaip ir dauguma žmonių, labai nemėgsta sveikatos patikrinimų, bet juk geriau vienas nemalonus vizitas į veterinarijos kliniką per metus nei sveikatos problemos.

Jonas

Jonas paskelbė 144 publikacijas

Įrašų navigacija


Komentarai

  • Emilija

    Aišku, pas veterinarą būtina karts nuo karto pasitikrint, bet galima ir profilaktines priemones naudoti nuolatos, kad paskui nereiktų vizito metu didesnę sumą pakloti dėl to, jog dėl nepakankamos priežiūros augintinio sveikata šlubuoja. Aš dažniausiai iš vetspot.lt užsisakau tai apsaugą nuo parazitų visokių, tai maisto kokybiškesnio. Reikia nuolatos rūpintis savo augintiniu ir nebus jokių bėdų ar finansiškai skausmingų vizitų pas veterinarą.

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>